Propolis v medu - Pleva
• kvalitní český med
• výborně chutná
• Regionální potravina 2020
Propolis v medu - Vzhůru do boje!
„Propolisem včelky čistí úl od nejrůznějších nečistot – cokoli, co by mohlo být zdrojem nákazy, zkrátka zatmelí touto pryskyřičnou hmotou s bohatým složením. Jen díky propolisu přežily až do dnešních dní. V tomto medu s propolisem najdete příměs 0,5 % propolisu. Víte proč máme na krabičce kaštan? Protože právě na něm včelky sbírají nejvíce propolisu.“
Regionální potravina Královéhradeckého kraje za rok 2020
Kvalitní český včelí med
U všech našich medů dbáme na to, aby byly v co nejvyšší kvalitě a v průběhu zpracování nebyly zahřívány na teplotu vyšší než 40 °C. Díky tomu jsou také všechny naše medy vhodné pro RAW stravu. Kromě kvality se u našich medů také soustředíme na to, aby měly český původ. Jedním z důvodů, proč nabízíme český med je, že pro naše tělo je vhodné (zdravější) konzumovat potraviny, které pocházejí z oblasti, ve které žijeme.
Propolis je v pastovaném medu
Pro všechny naše medy s příměsí používáme pastovaný med. Pastování medu je technologický postup mechanického promíchávání, při němž med získává jemnou kašovitou konzistenci. Takto zpracovaný med nekrystalizuje, příjemnou konzistenci si zachovává dlouhodobě a dobře se s ním pracuje - zůstává měkký, snadno se nabírá, je dobře roztíratelný a přitom nestéká.
U medů s příměsí pak používáme pastování také z toho důvodu, že krémová konzistence zamezuje oddělování příměsi od medu a v případě, že k oddělení přece jen dojde (to se týká hlavně kakaových bobů, které mají tendenci vyplouvat vzhůru), pastovaný med jde snadno promíchat.
Vzhledem k nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nesmíme u tohoto produktu uvádět žádné další informace a zdravotní tvrzení (více informací). O konkrétních účincích propolisu si proto, prosíme, přečtěte v externích zdrojích na internetu.
Složení
med, propolis