Mateří kašička lyofilizovaná - 10 dávek
• koncentrovaný čistý včelí produkt
• obsahuje vyvážený komplex látek
• blahodárně působí na lidský organismus
Mateří kašička
„Kašičkou se v úlu krmí včelí královna a mladé larvy, které potřebují opravdu
vydatný zdroj energie. Víte, že se včelí královna dožívá až 20× vyššího věku než
běžná dělnice? Jediným rozdílem je strava – královna celý život dostává mateří
kašičku. Dodává jí velkou životní sílu a navrch ještě porci vitamínů a
minerálů.“
Co je mateří kašička?
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle
kořeněnou chutí. Pro včely je to „nejprestižnější“ potrava v úlu, která jim
dodává nejvíce živin. Proto ji využívají pro krmení té nejdůležitější – včelí
královny, která se tak dožívá mnohonásobně vyššího věku než včelí dělnice.
Kašičkou se také krmí mladičké larvy, protože je potřeba jejich rychlý vývoj.
Získávání mateří kašičky od včel je poměrně náročná práce, ale i přesto se pro
své výjimečné vlastnosti tato exkluzivní „surovina“ těší velké oblibě.
Mateří kašička lyofilizovaná - 10 dávek
Naše kašička je zpracována moderním způsobem – lyofilizací (proces hlubokého
zamražení a vysušení), která zajišťuje zachování specifických vlastností nativní
látky. Navíc umožní snadné uskladnění, které nevyžaduje chladné prostředí jako v
případě čerstvé mateří kašičky.
Uskladnění mateří kašičky
Mateří kašička je poměrně citlivá látka, která nesnáší styk s kovy. Proto
nezapomeňte, že není dobré nabírat ji kovovou lžičkou! Škodí jí také sluneční
světlo, teplo, kyslík a jakékoli nečistoty. Po získání se proto musí ihned
chladit, nebo konzervovat. My proto využíváme lyofilizace, která umožňuje šetrné
zacházení s mateří kašičkou i její následné skladování.
Jak vzniká mateří kašička?
Mateří kašičku vylučuje včela ze svých hltanových žláz. Schopnost tvořit mateří
kašičku mají tzv. včely mladušky, kterým je šest až čtrnáct dnů. Základem
produkce mateří kašičky je včelí pyl. Z něj včela získá důležité složky pro
tvorbu mateří kašičky. Včely potřebují dostatek pylu nejen pro tvorbu mateří
kašičky, ale také jako výživu pro celé včelstvo.
Odkud pochází naše kašička?
Při hledání vhodné mateří kašičky jsme museli udělat kompromis, ale ne na úkor
kvality. Právě proto, že ji chceme nabízet v té nejlepší kvalitě, naše mateří
kašička v současnosti pochází z Číny. Na kvalitě nám záleží, proto jako u
ostatních včelích produktů dbáme na jakost a máme rozbory složení mateří
kašičky. Hledali jsme dlouho, ale úspěšně a nakonec vám můžeme nabídnout také
mateří kašičku z Česka.
Balení obsahuje 2000 mg.
Jedna dávka činí 200 – 230 mg.
Země původu: Čína
Proč právě lyofilizace?
Lyofilizace je proces hlubokého zamražení a vysušení, který zajištuje zachování
specifických vlastností mateří kašičky.
Výhodou lyofilizace, je právě to, že odpadají starosti s opatrným skladováním
mateří kašičky. Nemusíte se tak bát, že ztratí své původní vlastnosti, i pokud
přijde do styku s okolním vzduchem.
Díky lyofilizaci je navíc kašička více koncentrovaná a užívat jí tak stačí
opravdu malé množství. Zároveň se jedná o metodu, při které není nutné nic
přidávat, a tak si kašička ponechává stejné vlastnosti jako při konzumaci
začerstva.
Mateří kašička v medu
Mateří kašičku můžete užívat i ve sladké podobě v medu, do kterého jsme jí
přidali 3 %.
Vzhledem k nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č.
1924/2006 nesmíme u mateří kašičky uvádět žádné další informace a zdravotní
tvrzení (více informací). O konkrétních účincích mateří kašičky si proto,
prosíme, přečtěte v externích zdrojích na internetu.