Degustace - zážitek pro celou rodinu

• kvalitní české medy s příměsemi
• delikatesní ochutnávka
• skvělý dárek nejen pro gurmány
• součástí je dřevěná lžička


Degustace - zážitek pro celou rodinu
Tato ochutnávací sada je to pravé medové pro všechny mlsaly, milovníky medů a zajímavých chutí. V sadě najdou 8 skvělých medíků s příměsemi - otevření každé sklenice bude nový zážitek. Medy s příměsí jsou báječné nejen pro potěšení chuťových pohárků, ale i pro své účinky. Darujte úžasnou degustaci, třeba budete moci také ochutnat alespoň lžičku!"

Dárková sada obsahuje:
8 jedinečných medíků s příměsemi z naší nabídky dle aktuálních skladových zásob. V případě, že nebude skladem všech 8 medů s příměsí, sadu doplníme některým z našich lahodných jednodruhových medů, např. slunečnicovým, akátovým nebo lipovým.

Aby v dárkové sadě co nejlépe vynikla rozdílnost barev jednotlivých medů, otáčíme při balení skleničky etiketami dozadu. Nelekejte se tedy, že nebudete vědět, který medík je který. Tuto informaci najdete na zadní straně skleniček. Některé medy mohou mít etiketu ještě ve starém designu.

U všech našich medů dbáme na to, aby byly v co nejvyšší kvalitě a v průběhu zpracování nebyly zahřívány na teplotu vyšší než 40 °C. Díky tomu jsou také všechny naše medy vhodné pro RAW stravu. Kromě kvality se u našich medů také soustředíme na to, aby měly český původ. Jedním z důvodů, proč nabízíme český med je, že pro naše tělo je vhodné (zdravější) konzumovat potraviny, které pocházejí z oblasti, ve které žijeme.

Degustace - zážitek pro celou rodinu, dárková sada medů Pleva
Součástí sady je ručně vyráběná dřevěná lžička, ideální právě pro nabírání medu. Dřevo se k nabírání medu používá už od pradávna, jedná se totiž o materiál, který je pro včely naprosto přirozený. Navíc dřevo má tu úžasnou vlastnost, že při styku s potravinami neničí blahodárné látky v nich obsažené.

Medy s příměsí jsou báječné nejen pro potěšení chuťových pohárků, ale i pro své účinky. Jen se nesmí zapomínat, že je právě kvůli příměsím nemůžeme jíst ve velkém množství. Na jakých si tedy můžete pochutnat?

Kakaové boby v medu
Pokud rádi experimentujete a hledáte něco výjimečného, těžko objevíte unikátnější med s příměsí. Provokující hořká a jemně sladká chuť vás nenechá klidnými.

Propolis v medu
Je to jeden z vůbec nejprodávanějších medíků v našem sortimentu s velmi specifickou a příjemnou chutí.

Květový pyl v medu
Včelky pyl používají především k výživě rostoucích larev, jež potřebují hodně energie pro svůj rychlý vývoj. Také je základem pro blahodárnou mateří kašičku.

Zázvor lékařský v medu
Kdo by neznal zázvor! V Číně a Japonsku patří mezi důležité léčivé rostliny, mimo jiné i na vitalitu a zažívání. Chuťově je lehce pikantní a přitom sladký.

Rakytník v medu
V Rusku je blahodárný rakytník nazýván "sibiřským zázrakem" nebo "citroníkem severu".

Mateří kašička v medu
Věděli jste, že se včelí královna dožívá až 20× vyššího věku než běžná dělnice? Královna na rozdíl od dělnic celý život dostává mateří kašičku.

Ženšen kořen v medu
Blahodárné účinky ženšenu jsou popisovány skoro tak dlouho, jako blahodárné účinky medu.

Guarana v medu
Chuťově jemný medík s příjemným dozvukem. Guarana se používá například při výrobě energetických drinků – je velmi bohatá na kofein.

Pohyb v medu
Obsahuje glukosamin, chondroitin a MSM. Protože pohybovému aparátu musíme věnovat péči ještě dříve, než ucítíme bolest.
dřevěná lžička na med v dárkové sadě

Řemeslná výroba z Vysočiny
Krásné a praktické dřevěné lžičky z černého ořechu pro nás vyrábí řemeslné Truhlářství Mašek z Vysočiny, které nabízí široký sortiment praktických i dekorativních výrobků z různých druhů dřeva.

Všechny medy s příměsí jsou pastované
Pastování je technologický postup mechanického promíchávání, při němž med získává jemnou kašovitou konzistenci. Takto zpracovaný med nekrystalizuje, příjemnou konzistenci si zachovává dlouhodobě a dobře se s ním pracuje - zůstává měkký, snadno se nabírá, je dobře roztíratelný a přitom nestéká.

U medů s příměsí pak používáme pastování také z toho důvodu, že krémová konzistence zamezuje oddělování příměsi od medu a v případě, že k oddělení přece jen dojde (to se týká hlavně kakaových bobů, které mají tendenci vyplouvat vzhůru), pastovaný med jde kdykoli snadno promíchat.