Dolské kvasinky a živná sůl na výrobu 50 litrů medoviny

Kvalitní Dolské kvasinky a živná sůl na 50 l medoviny.
Dolské kvasinky byly vyšlechtěny ve Výzkumném ústavu včelařském s.r.o. v Dole a mají ideální vlastnosti k výrobě výborné české medoviny. Kvasinky lze použít i k výrobě ovocných vín. Konzerva kvasinek má dlouhou životnost. Dolské kvasinky se nejlépe skladují při nižší teplotě (10-20 °C). Po otevření tuby je nutno obsah ihned použít k zákvasu podle přiloženého návodu.

Jak připravíte dobrou medovinu? - návod

Nejčastější chyby, jenž jsou příčinou neúspěšné výroby medoviny:
- nedostatečně rozkvašený zákvas – zákvas byl ponechán při nízké teplotě nebo po krátkou dobu a proto neobsahuje dostatek kvasinek
- přidání celé dávky živné soli do zákvasu místo do medového roztoku
- nedostatečná teplota při 1. kvašení nebo kolísavá teplota (např. umístění u topení)
- nedostatečné vaření medového roztoku s odstraňováním pěny

Pokud medovina přestala kvasit a je sladká (v případě, kdy při vaření nebyla hustota překročena nad 26 - 30 sacharometrických stupňů), doporučujeme medovinu přetočit s provzdušněním (stejně jako při 1. stáčení) nebo probublat vzduchem a nechat při teplotě 22 - 26 °C. Pokud je nízká koncentrace alkoholu (do 11 %), medovina se rozkvasí. Po ukončení kvašení přikročíme k 1. stáčení dle návodu. Při vaření menšího množství medoviny než je 50 litrů spotřebujte všechny kvasinky, ale pouze část živné soli ( 0,3 g na 1 litr).

Dopřejte si kvalitní českou medovinu díky Dolským kvasinkám a živné soli na výrobu 50 litrů medoviny.