Invertofix 105 g

Invertofix slouží na přeměnu stolního cukru na invertní sirup. Díky ekonomickému a snadnému použití řešení Invertofix jsme schopni zajistit včelí rodině čerstvé krmivo obsahující všechny potřebné ingredience. Kromě toho reguluje kyselost hotového invertního sirupu, takže je ideální pro zimní krmení včel a na jaře pro stimulaci roje. Invertofix je produkt, díky kterému je krmení invertním cukrem až o 30 % levnější než nákup invertního sirupu. Samotný stolní cukr velmi rychle krystalizuje, zvláště při nízkých podzimních a zimních teplotách. To vytváří značné riziko ztráty včelstev, protože vykrystalizovaná potrava pro ně již není užitečná. Potřeba potravy včel se liší v závislosti na ročním období. Hotový produkt Invertofix je univerzální řešení nezávislé na ročním období. V zimě si ho může včelstvo uložit do buněk, protože svou konzistencí připomíná med, podporuje dobré trávení a vlivem nízké teploty nekrystalizuje. Na jaře ale skvěle stimuluje včelstvo podporuje jarní rozvoj. Obsahem fruktózy a glukózy napodobuje přítomnost nektaru. Na základě tohoto typu stravy přikrmovaná včelstva nejen dokonale přezimují, ale i na jaře jsou v plné síle k zahájení další sezóny.

105 g, což odpovídá 250 ml roztoku Invertofix

VÝHODY APLIKACE
• sirup během zimování v úlech nekrystalizuje,
• žádný škodlivý HMF v připraveném sirupu,
• nezatěžuje trávicí systém včel, pH je podobné jako u medu,
• snižuje míru „únavy“ včel při zpracování sirupu,
• zdravější a déle žijící včely,
• snížení nákladů na krmení včel v průměru o 30 %.

SLOŽENÍ
Cukr, přírodní enzym získaný ze Saccharomyces cerevisiae, přísady a pomocné látky

POKYNY K APLIKACI

Při přípravě cukrového sirupu je velmi důležité volit co nejkvalitnější cukr (rafinovaný cukr, krystalový cukr, nezpracovaný cukr, nejlépe farmaceutický cukr).

Naplňte lahvičku po vyznačenou rysku (bílá tečka na hrdle lahvičky) vodou. Dobře protřepávejte po dobu 30 sekund. Odstavte na 10 minut. Znovu protřepejte min. 30 sekund, dokud se produkt zcela nerozpustí. Získaný roztok uchovávejte na chladném místě, např. v lednici (nezmrazujte) a spotřebujte do 60 dnů.
Výsledný roztok INVERTOFIXu použijte k přípravě sirupu z invertního cukru. Bez ohledu na to, zda připravujete sirup 1:1 nebo 3:2, přidejte do sirupu 5 ml roztoku INVERTOFIX na každý kilogram cukru. Teplota sirupu nesmí překročit 45 °C. Dobře promíchejte a sirup odstavte 16 až 24 hodin při teplotě +20 - + 40 °C. Po uplynutí této doby můžete včely nakrmit.