APIMANA THYMO TĚSTO

Invertní krmivo APIMANA THYMO je kvalitní těsto, vyrobené z řepného invertu a cukru s obsahem látky Thymol, která podporuje zdraví a imunitu včel, pomáhá jim bojovat především s varroázou. Obsahuje pouze cukry, které včela dokáže zpracovat a 100 % využít (fruktóza, glukóza a sacharóza). Dále obsahuje mix extraktů a esenciálních olejů z rostlin a bylin.

Těsto Apimana pro krmení včel je vyrobené jako nasycená cukerná hmota z velmi jemných mikrokrystalů (velikost cca 1/100 mm). Tyto krystaly jsou zality sirupem, který brání jejich srůstání.

Skvěle funguje k podněcování v předjaří a na jaře. Těsto jednoduše naporcujte na požadované množství (je baleno v praktických 1 kg pytlících) a vložte přímo na horní loučky pod víko. Díky jeho konzistenci, těsto neteče.

Výrobce těsta zaručuje jeho čistotu, krmivo neobsahuje složitější nezpracovatelné cukry (maltóza, maltotrióza a další.) Zároveň se snaží minimalizovat obsah HMF v krmivu (např. české normy pro včelí med dovolují až 20mg/kg HMF).

Vyrobeno v Chorvatsku jednou z největších potravinářských firem v Evropě. Těsto Apimana je dodáváno do většiny zemí Evropy, velké oblibě se těší především v Německu a Francii. Díky velkovýrobě je zaručena čistota krmiva, při zachování nízké ceny.

Thymol je silným dezinfekčním prostředkem a fungicidem, který působí svými parami. Koncentrace látky ve vzduchu nepředstavuje žádné riziko pro včely, ale je toxické pro kleštíky včelí. Včely jej v úlech distribuují svojí činností. Navíc je důležitá vnější teplota: účinnost je nejvyšší, když se teplota pohybuje mezi 15-30 °C (59-86 °F). Krmení kolonií thymolem může také představovat účinný způsob, jak snížit nosemózu v úlu, protože výsledky z tohoto experimentu ukazují, že včely krmené tymolem mají v laboratorních podmínkách nižší zátěž spór a žijí déle než kontrolní včely * *Apidologie 41 (2010) 141-150.

Složení: Sacharóza, invertní cukr, tymol. Použití: Před použitím na požadovaných místech vyřízněte a odstraňte části balení, a umístěte fondán na rámy nebo přímo do krmítka v úlu.

Trvanlivost 24 měsíců od data vyroby. Uchovávejte na temném, suchém místě, s teplotou mezi 10 a 25 °C. Datum výroby: vytištěno na obalu. Země původu: Chorvatsko.

Obsah balení je 1 kg